CESARI AMARONE DELLA VALPOLICELLA `07 14% 75CL

Ole esimene, kes seda tootet hindab ja kommenteerib

Hind: 26,94 €
Liitri hind: 35,92 € /L

Tooteinfo

Liik: Kaitstud päritolunimetusega vein
Kastis: 12
Maht: 75CL
Alkoholisisaldus: 14,5%
Päritolumaa: Itaalia
Piirkond: Veneto
Viinamarjasort: Corvina, Rondinella, Molinara
Aroom: Kirsiaroom, milles ka shokolaadi ja capuccinot
Maitse: Pehme ja magus, järelmaitse mõrkjas.

Lisateave

Gerardo Cesari s.p.a. asutati aastal 1935 Gerardo Cesari poolt ning tootmine algas aasta hiljem, kui istandused Garda järve ääres Veronas hakasid saaki andma. Peale Teist Maailmasõda laienes firma tegevus Kesk- ja Lõuna–Itaaliasse, saavutades esimesel dekaadil järjepidevalt edu ja kuulsust, mis omakorda rajas tugeva aluse laieneda ning end tõestada veiniäris. Franco Cesari, Gerardo Cesari poeg, sündinud 1957a otse veiniärisse, õppis veinispetsialistiks ning praktiseeris pikka aega Prantsusmaal Bordeaux piirkonnas selleks, et jätkata tööd oma isa firmas. 1960a alustas Cesari eksporti Saksamaale ning Inglismaale, mõne aasta pärast juba ka mujale Euroopa riikidesse. Teda saatis tunnustus ja edu. Tänapäeval võime Cesari veine leida järgmiste riikide veiniriiulitelt: Austria, Belgia, Prantsusmaa, Saksamaa, Luxemburg, Inglismaa, Taani, Rootsi, Soome, Norra, Eesti, Venemaa, Malta, Shveits, Holland, USA, Kanada, Brasiilia, Jaapan, Lõuna-Korea, Taiwan, Indoneesia, Singapur, Hong Kong, Uus-Meremaa ja Austraalia. Toodetavate veinide põhiosale nagu Amarone, Soave, Bardolino ja Valpolicella on lisandunud ja end tõestanud sordid nagu Pinot Grigio, Chardonnay, Merlot, Cabernet, Mara, Nibai ja Mitico. Cesari veinid on valmistatud Cesarile kuuluvates istandustes kasvatatud viinamarjadest ja lepingulistelt kasvatajatelt, kes müüvad oma saagi ainult Cesarile alates 1960.aastast. Neid kontrollitakse ning nõustatkse otse Cesari veinimeistrite poolt. Kakskümmend viis hektarit uut istandust rajati 1994.a. spetsiaalselt Amarone tootmiseks ning kokku 100 hektaril Verona’s kasvatatakse Amarone Classico’t. Justnimelt Verona provintsis asuvad Cesari kaks veinikeldrit. Vanem asub S.Pietro’s Cariano’s, kus kääritatakse parimat veini ning uus ehitati Cavaion Veronese’isse veinide tootmiseks, villimiseks ning tammevaatides laagerdamiseks. Uus veinikelder on konkreetne Cesari veinitootmise filosoofia väljendus, andmaks inimestele veinialast koolitust ning hoidmaks alal oivalisi veinide valmistamise traditsioone ka tulevastele põlvedele. Veebruari algul, neli kuud peale saagi koristamist, valmistatakse viinamarjadest vein, lastes neilpikka aega käärida koos kestadega (20-30 päeva). Veini alkoholisisaldus peab ulatuma vähemalt 14% -ni, suhkrusisaldus üle8 g/l, happesus 5,7 – 6 g/l. Peale 10-kuulist hoidmist terastõrtes, kus veini perioodiliselt segatakse, et saavutada head läbi-paistvustaset, viimistletakse Amaronet Sloveenia tammest valmistatud vaatides kuni 24kuud. Peale pudelitesse villimist hoitakse veini enne turus-tamist veel keldris vähemalt 6 kuud. Siis on Amarone tõeliselt küps nautimiseks. Sobib suure-päraselt punase lihaga, metsloomalihaga, grilltoiduga ning kohalike maitsvate juustudega. Väärtuslik kaaslane pärast-lõunaseks mõtistluseks.

Te võite olla huvitatud järgmistest too(de)test

CESARI GRAPPA DI AMARONE BOSAN45% 50CL

CESARI GRAPPA DI AMARONE BOSAN45% 50CL

Hind: 32,28 €
       

Tootja kodulehele

Tootjafirma URL http://www.cesari-spa.it/

Toote märksõnad

Siltide eristamiseks kasutada tühikuid.
Mitmesõnalised sildid tuleb ümbritseda ülakomadega (').

TÄHELEPANU! TEGEMIST ON ALKOHOLIGA. ALKOHOL VÕIB KAHJUSTADA TEIE TERVIST.