Lisateave
Toodetakse igal aastal ca 10 133 pudelit ja iga pudel on nummerdatud.
Selle veini valmistamiseks valitakse viinamarjaistandusi erilise hoolega, aastate kaupa vastavalt nende järeleproovitud kvaliteedile. Toodang ei ületa kunagi 3500 kg/ha. Viinamarjad korjatakse käsitsi kastidesse, millele järgneb teistkordne sorteerimine veinimajas. Kääritamine toimub avatud tammevaadis, kontrollitud temperatuuril, regulaarselt marjakestasid alla vajutades. Vein küpseb 18 kuud 300-liitristes Prantsuse tammevaatides ja 20 kuud pudelis.
COSTERS DEL SIÓ Vanadel aegadel asusid Flix ja Ribera del Sio aladel Krahv Urguelli (787-1413) tallid ja toidulaod. Nüüd on nendel aladel viinamarjakasvatus, mis on suunatud särava kvaliteedi ja maitsetega veinide valmistamiseks. Viinamarjaistandused asuvad 310 meetri kõrgusel merepinnast700-l hektaril, millest 71 on pühendunud keerukaimate veinide viinamarjade kasvatamisele. Kliima on kontinentaalne, kuumad suved (max +35°C) ja külmad talved (alla 0°C), sademeid keskmiselt 450 mm aastas. Viinamarjad jõuavad veinimaja sorteerimislaudadele kastides, kus eemaldatakse mittesobivad viljad. Kelder on varustatud kõrgeima tehnoloogiaga, mistõttu on võimalik töödelda viinamarju eraldi, saades parima kvaliteediga veini. Veinikeldris on 300-liitrised tammevaadid, millest enamus on valmistatud erineva päritolu ja laagerdamisomadustega Prantsuse tammedest. See võimaldab valida igale Costers del Sio veinile sobiva küpsemisprofiili.
Lisainfo
Laokood | JPV1604 |
---|---|
Toote kaal (kg): | 1.5500 |
Tootjafirma URL | http://costersio.com/index.php/en/ |