Lisateave
Sauza Horintos klassifitseeritakse kui Reposado tekiila.
Sauza tekiila tehas asutati 1873 Don Cenobio Sauza poolt.
Tänasel päeval on Sauza nr.2 tekiila valmistaja maailmas.
Tekiila on agaavimahlast destilleeritud kange alkohoolne jook, mida toodetakse ainult Mehhikos. Selle valmistamiseks sobib vaid sinine agaav – Agave tequiliana Weber Azul. Liilialiste sugukonda kuuluv taim kasvab vabas looduses 4-5 meetri kõrguseks, agaavi kasvandustes lõigatakse vilja tipmised varreosad maha ning tänu sellele kasvab agaav suureks ananassisarnaseks viljaks “pina”. Agaavi elutsükkel ulatub 8-12 aastani, mille järel viljad koristatakse. Sinise agaavi viljaliha on toorelt mürgine, kuid kuumutamine, mis kestab 2-3 ööpäeva, muudab viljas leiduva tärklise suhkruks ning igasugune mürgisus viljast kaob. Jahtumise järel purustatakse piña’d ühtlaseks massiks, leotatakse ning filtreeritakse. Tulemuseks on aquamiel – meevesi, mis jäetakse peale pärmi ja roosuhkru lisamist 2-3 ööpäevaks käärima. Saadud vedelik “mosto” on 5-7% kangusega ja valmis kahekordseks destilleerimiseks. Kange agaavipiiritus lahjendatakse ja segatakse erinevat sorti tekiiladeks. Vajadusel hoitakse tekiilasid kas metallist- või tammest vaadis.
Sauza tekiila on ideaalne shot ja komponent parimates kokteilides.
Sauza Hornitos on ainuke 100% avaagi tekiila Eestis.
Sauza Hornitos tunnistati Eestis parimaks tekiilaks ajakirja Oma Maitse eestvedamisel toimunud tekiilade degusteerimisel.
Lisainfo
Laokood | JTI0042 |
---|---|
Toote kaal (kg): | 1.2590 |
Tootjafirma URL | http://www.sauzatequila.com/ |