Liik: Geograafilise tähisega lauavein
Magususe aste: Kuiv
Päritolumaa: Hispaania
Piirkond: Vino de la Tierra de Castilla
Viinamarjasort: 100% Tempranillo
Valmistamine: Viinamarja kestasid hoitakse koos veinivirdega 3-4 tundi, edasi toimub kontrollitud temperatuuril külm-fermentatsioon. Vein kääritatakse roostevabast terasest vaadis, et tagada rosé veinile iseloomulik värske ja marjane karakter. Vein ei ole laagerdunud tammevaadis.
Alkoholisisaldus: 12%
Värvus: Heleroosa, kirgas.
Aroom: Aroom on värske ja marjane. Tunda küpseid punaseid marju - maasikad, vaarikad, arbuus, küpseid kirsse ja tsitruselisi - greipfruut.
Maitse: Maitse on värske ja marjane, kergema kehandiga ja kompleksne. Tunda küpseid punaseid marju, pehmeid marjatanniine, järelmaitse värskelt marjane ja hea tsitruselise happesusega
Toidusoovitus: Aperitiiv, külmad suupisted ja eelroad, grillitud mereannid, grillitud ja röstitud lõhe, tapas´ed, juustuvalik, seltskonnavein.
Serveerimistemperatuur: jahutatult 8-10°C klassikalisest Bordeaux valgeveini pokaalist.
Lähemalt