Tooteinfo
Tooteliik: Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein
Magususe aste: Kuiv
Päritolumaa: Hispaania
Piirkond: Kataloonia, Penedes, Cava DO
Viinamarjasort: Macabeo, Xarel-lo, Parellada
Korje: Viinamarjad korjatakse erinevatel aegadel: Macabeo septembri alguses, Xarel-lo septembri teisel ja kolmandal nädalal, Parellada oktoobri esimesel nädalal. Toimub käsitsi ja mehaaniline korje.
Valmistamine: Kääritamine: Esmane kääritamine toimub terasvaatides, kontrollitud temperatuuril 14-16 °C. Teine fermentatsioon toimub pudelis, traditsioonilisel meetodil 12 kuud.
Värvus: Värvus on kahvatukollane, kergelt roheka varjundiga. Mullijuga tihe, elegantne ja peenike.
Aroom: Aroom on värske ja puuviljane. Tunda on küpseid kollaseid õunu, pirne, troopilisi puuvilju ja röstmandleid.
Maitse: Maitse on kuiv, värske, keskmise happega, tunda küpseid puuvilju, tsitruselisi ja röstitud mandleid, sarapuupähkleid. Järelmaitse pikk ja elegantne, mineraalse happesusega.
Toidusoovitus: Aperitiiv, külmad eelroad, mereannid, sushi, paella, risotto.
Serveerimistemperatuur: jahutatult 5-6° C klassikalisest vahuveini pokaalist või Bordeaux tüüpi valge veini pokaalist