Tooteinfo
Magususe aste Kuiv
Päritolumaa Austraalia
Piirkond Lõuna-Austraalia, Barossa Valley
Viinamarjasort 100% Shiraz
Valmistamine Shiraz viinamarjast vahuveini valmistamine on Austraalia eripära juba aastast 1800 ning maailmas sai tuntuks 1940-1950.a. tänu Seppelt veinimajale.Peter Lehmann alustas vahuveini valmistamisega 1980.a. ning vein on valmistatud Shiraz viinamarjasordist, Barossa Valley´s, Light Pass alapiirkonnast. Viinamarjad on korjatud, pressitud, kestakontakt koos veinivirdega on 7-10 päeva, edasi vein areneb 12 kuud vanades Prantsuse hogshead veinivaatides, teine fermentatsioon toimub pudelis pärmisettel 24 kuud.
Värvus Värvus on rubiinpunane, mullijuga on peene ja tihe.
Aroom Aroom on marjane, lopsakas, tunda küpseid põldmarju, mustikaid, küpseid kirsse ja ürte.
Maitse Maitse on kuiv, marjane, keskmise täidlusega, tunda küpseid kirsse, mustsõstraid, mustikaid. Järelmaitse lopsakalt marjane.
Toidusoovitus Aperitiiv, grillitud mereannid, pasteedid, külmad suupisted, veiseliha carpaccio, kergemad linnulihatoidud, juustuvalik.
Serveerimistemperatuur jahutatult 7-9°C vahuveini- või Bordeaux tüüpi valgeveini klaasist.