Lisateave
Juba 1269 on tunnistatud Nebbiolo Piemonte kohalikuks väärtviinamarjaks.
Veinid valmivad Po jõe tasandikul Alpide ja Apenniinide mäeahelike vahel, mis on läänest tuultele avatud. Parim piirkond on Langhe Piemonte lõunaosas.
Bordeaux´ laiuskraadile vaatamata on siin üsna karm kontinentaalne kliima, lühike kuum suvi, pikk udune sügis, külm talv.
Barolo linnake asub 15 km Albast lõunas. Kaua valmistati Nebbiolost magusat veini, mis oli joodav ainult noorelt. Barolo on Piemonte tähtsaim vein, valmib enamasti lõuna- ja loodepoolsematel nõlvadel- kokku vaid 1300 ha.
Nebbiolo on pinnase suhtes väga tundlik. Parim pinnas on lubjakivi ja savi. Näiteks kõrge magneesiumi ja mangaani sisaldus annab veinidele eriti jõulise aroomi buketi ja lagritsa maitse.
Suurim lubatud saagikus on 56 hl/ 8 tonni hektarilt. Vein peab laagerduma kaks aastat, riserva puhul kolm aastat.
Veini valmistamiseks kasutatakse 100% Nebbiolo viinamarju, mis pärinevad Enrico Serafino omanduses olevatest viinapuuaedadest, Serequio'st ja Silio'st. Mõlemad aiad asuvad Barolo veinipiirkonna La Morra kommuunis ja kummagi pinnases domineerib kaltsiumirikas savi.
Vein valmistatakse ja villitakse Enrico Serafino veinimajas, käärimisprotsess ja matseratsioon leiavad aset kontrollitud temperatuuriga roostevaba terasest mahutites ja see kestab 3 nädalat. Seejärel laagerdub vein väikestes "barrique" tammevaatides 12 kuud ja traditsioonilistes suurtes tammemahutites veel 12 kuud.
Iseloomult on vein väga elegantne, La Morra terroir iseloomujoontega.
Värvus on intensiivne rubiinpunane.
Väga kõrge vananemispotentsiaaliga, mis võib küündida isegi 30 aastani
Lisainfo
Laokood | JPV1097 |
---|---|
Toote kaal (kg): | 1.4300 |
Tootjafirma URL | http://www.camparigroup.com/en/index.shtml |