Lisateave
Viinamarjad korjatakse septembri esimesel ja teisel nädalal, mil need on optimaalselt küpsed. Osa neist, mis korjatakse noorematest viinamarjaistandustest, jahutatakse 5°C kraadi juures 3-4 nädalat värvi ja pehme tanniini esiletoomiseks. Ülejäänud viinamarjad purustatakse ja kääritakse koheselt. Peale erineva kvaliteediga kääritamist segatakse esimene segu enne malolaktilistfermentatsiooni. Peale teist kääritamist lastakse lõplikul segul 3-4 kuud settida ja vananeda. Vein villitakse juunis.
CHATEAU LAMARGUE:
Rhone oru lõunaosas, Provence ja Camargue vahelised
Costières de Nimes` nõlvad on ülemineku piirkonnaks
Vahemere aladele.
Nimes´st lõunasuunas asuv Saint-Gilles on väga tähtsa
ajaloolise taustaga linn, kus viinamarjakasvatusega
tegeleti juba iidsetel Vana-Kreeka ja Rooma aegadel.
Piirkond on tüüpilise vahemerelise kliimaga ja mullastik
eriti sobiv viinamarjakasvatuseks.
Château Lamargue valdused laiuvad 118 hektaril,
millest 45 hektarit parimaid viinamarjaistandusi on
pühendunud AOC-sertifikaadiga veinidele.
Rousanne, Viognier, Syrah, Mourvèdre ja Grenache
Noir viinamarja istandused asuvad eraldi maalappidel
ning on klassifitseeritud AOC Costières de Nimes
veinide tootmiseks.
Lisainfo
Laokood | JPV1605 |
---|---|
Toote kaal (kg): | 1.3200 |
Tootjafirma URL | Puudub |