Lisateave
OUZO (ούζο) on aniisimaitseline viin. Väga populaarne oma kodumaal Kreekas. Nautides samasugust staatust omal maal nagu pastis (Prantsusmaal), Sambuca (Itaalias) ja raki (Türgis).
Ouzo tootmisega alustati 19. sajandi keskpaigas ja põhiliseks tootmiskohaks sai Lesbos´e saar. Mis on ka tänaseni üks põhilisi ouzo tootmise asukohti. 180 Kreeka destillatsioonikoda toodavad kokku 370 erinevat marki ouzo´t.
Tootmisprotsessil kasutatakse puhast 96% (ABV) viinamarja veinist valmistatud piiritust. Seda destilleeritakse koos aniisi, tähtaniisi, korianderi, nelgi, kaneeli ning paljude teiste vürtsidega. Lisatakse suhkrut ja lahjendatakse veega. Igal destillatsioonikojal on oma salajane retsept.
Kreeka restoranides pakutakse ouzo´t aperatiivina. Soovitav on ouzo eelnevalt jahutada ja serveerida pitsis. Traditsiooniliselt serveeritakse ouzo´t koos veega. Juurde võib lisada ka jääd. Samuti võib ouzo´t segada colaga.
Ouzo effekt! Kui ouzo´le lisada juurde vett või jääkuubikuid, siis muutub see klaasis piimjas-valgeks. Põhjus on selles, et aniisis leiduv eeterlik õli - anetool on lahustuv alkoholis kuid mitte vees.
Never on Sunday
4 cl Metaxa 5* brändi
2 cl Metaxa Ouzo aniisiviin
1 dash (6–8 tilka)Angostura bitter
Odessa vahuvein
Te võite olla huvitatud järgmistest too(de)test
![]() CACHACA 51 40% 70CL
Hind:
19,45 €
|
Lisainfo
Laokood | JOU0006 |
---|---|
Toote kaal (kg): | 1.1220 |
Tootjafirma URL | http://www.metaxa.com/ |