Lisateave
Toodetakse igal aastal ca 59 600 pudelit.
See vein on valik parimatest Tempranilloviinamarjaistandustest, mille toodang ei ületa 5500 kg/ha.
Toimub külm fermentatsioon, viinamarjad kääritatakse kontrollitud temperatuuril alla 25°C, regulaarse ümbervalamise ja vaadipinnale kerkinud kestade alla vajutamisega. Veini hoitakse 9 kuud 300-liitristes Prantsuse tammevaatides ja küpseb pudelis veel vähemalt 6 kuud.
COSTERS DEL SIÓ Vanadel aegadel asusid Flix ja Ribera del Sio aladel Krahv Urguelli (787-1413) tallid ja toidulaod. Nüüd on nendel aladel viinamarjakasvatus, mis on suunatud särava kvaliteedi ja maitsetega veinide valmistamiseks. Viinamarjaistandused asuvad 310 meetri kõrgusel merepinnast700-l hektaril, millest 71 on pühendunud keerukaimate veinide viinamarjade kasvatamisele. Kliima on kontinentaalne, kuumad suved (max +35°C) ja külmad talved (alla 0°C), sademeid keskmiselt 450 mm aastas. Viinamarjad jõuavad veinimaja sorteerimislaudadele kastides, kus eemaldatakse mittesobivad viljad. Kelder on varustatud kõrgeima tehnoloogiaga, mistõttu on võimalik töödelda viinamarju eraldi, saades parima kvaliteediga veini. Veinikeldris on 300-liitrised tammevaadid, millest enamus on valmistatud erineva päritolu ja laagerdamisomadustega Prantsuse tammedest. See võimaldab valida igale Costers del Sio veinile sobiva küpsemisprofiili.
Lisainfo
Laokood | JPV1601 |
---|---|
Toote kaal (kg): | 1.3000 |
Tootjafirma URL | http://costersio.com/index.php/en/ |